Ενδιαφέροντα Άρθρα

Ποια είναι τα 12 πράγματα που σου υπόσχεται το πρόγραμμα απεξάρτησης; (Μέρος 1ο)

Το Πρόγραμμα των 12 Βημάτων είναι ένα πρόγραμμα που ακολουθούν όλοι όσοι επιθυμούν να απαλλαγούν από οποιαδήποτε μορφή εθισμού.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται ουσιαστικά από κάποιες αρχές που αποτελούν τους πυλώνες μιας νέας νοοτροπίας, ενός νέου τρόπου σκέψης και σου υπόσχονται την αλλαγή.

Η πρώτη υπόσχεση μας μιλάει για μια νέα μορφή ελευθερίας και ευτυχίας. Μέσα από αυτήν, ο εκάστοτε θεραπευόμενος μπορεί να συνειδητοποιήσει πως μπορεί να είναι καθαρός και ελεύθερος από οποιονδήποτε εθισμό και ταυτόχρονα να είναι ευτυχισμένος.

Θα γνωρίσουμε μια νέα ελευθερία και μια καινούρια ευτυχία.

Η επόμενη υπόσχεση μιλάει για την σημασία του να μην μετανιώνουμε για το παρελθόν και όλα όσα έχουν συμβεί και να

μην του κλείνουμε την πόρτα. Αντιθέτως, να το έχουμε ως γνώμονα για την ελευθερία μας

Άλλη υπόσχεση δίνει ένα βαθύτερο νόημα στην σημασία της γαλήνης. Πως μπορείς να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις και να ηρεμήσεις.

Ομοίως η επόμενη υπόσχεση προασπίζει την ειρήνη. Την ειρήνη με τον εαυτό μας.

Άλλη  μια υπόσχεση, είναι αυτή που έρχεται να δείξει στον θεραπευόμενο πως ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλά μπορεί να έχει πέσει θα καταλάβει πως αυτή η εμπειρία του μπορεί να είναι χρήσιμη στους άλλους.

Τέλος, μια ακόμη υπόσχεση μας λέει πως θα εξαφανιστεί το αίσθημα της αχρηστίας και της αυτολύπης, γεγονός που συνδέεται άμεσα με ζητήματα αυτοεκτίμησης και εμποδίζει την εξέλιξη του ανθρώπου.

Τις υπόλοιπες 6 αρχές, θα τις αναλύσουμε στο επόμενο μας άρθρο.

Related Posts