ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Συμβουλευτικό Κέντρο Εθισμού

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Εθισμού “Ελπίδα” έχει πολυετή εμπειρία και ιδρύθηκε με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα σε άτομα με προβλήματα εθισμού σε Ελλάδα και Κύπρο όπου και δραστηριοποιείται. 

Το Κέντρο αποτελείται από χώρους όπως: Μονάδα Συμβουλευτικής και μονάδα πρώτης επαφής του εξυπηρετούμενου και της οικογένειάς του/της + Μονάδα Θεραπείας Εσωτερικής Διαμονής (Κλειστό πρόγραμμα και προγραμμα απεξάρτησης) + Μονάδα Θεραπείας Εξωτερικής Παρακολούθησης (Ανοιχτό πρόγραμμα και προγραμμα επανένταξης) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ανθρώπους με προβλήματα εθισμού. Ήδη από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα το Κέντρο κατάφερε να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια σε εκατοντάδες εθισμένους και στις οικογένειές τους με επιτυχία στο ποσοστό που ολοκλήρωσε την θεραπεία που αγγίζει το 90% σε βάθος πενταετίας.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Συμβουλευτικές υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα εθισμού

2014
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ
280
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
5
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
15
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η θεραπευτική φιλοσοφία μας ακολουθεί επιστημονικά αποδεκτές θεραπευτικές και κατευθυντήριες γραμμές, επηρεάζεται από την μέθοδο των Δώδεκα Βημάτων, η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχής σε Αγγλία και Αμερική στην θεραπεία ατόμων με προβλήματα εθισμού (ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγος) και από το επαγγελματικό υπόβαθρο της ομάδας των συμβούλων μας, που στην πλειοψηφία τους είναι πτυχιούχοι Προσωποκεντρικής, Gestalt εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Εξαρτήσεων, στοιχειοθετώντας έτσι ένα αποτελεσματικό μοντέλο θεραπείας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Σ και το Action on Addiction διοργανώνει εκπαιδευτικό στη Συμβουλευτική Εξαρτημένων.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ο εθισμός συχνά προσβάλλει το σύστημα της οικογένειας με αποτέλεσμα να συνεργεί εκούσια στην διαιώνιση της χρήσης ουσιών ή των εθιστικών συμπεριφορών. 

Τα προγράμματα αυτά έχουν σαν σκοπό την ανάρρωση της οικογένειας και τη συναισθηματική, πνευματική και φυσική υγεία των μελών της. Προσφέρουν ενημέρωση, συμβουλευτική και οικογενειακές συνεδρίες. 

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Κοινωνική ενημέρωση σε θέματα εξαρτητικής συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Κύπρο.
  • Μετάφραση βιβλιογραφίας σχετικής με το μοντέλο των Δώδεκα Βημάτων.
  • Έρευνα και συλλογή δεδομένων με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και την επικοινωνία με άλλους φορείς. 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Υπάρχει λύση
Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.