ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εθισμένος είναι κάποιος του οποίου ο εθισμός με όποιο σύμπτωμα και να εκφράζεται στή ζωή του, του δημιουργεί συνεχή και αυξανόμενα προβλήματα που αδυνατεί ο ίδιος να λύσει.
ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Συνεργαζόμαστε με ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες υγείας για την απαραίτητη φροντίδα που συνήθως χρειάζονται οι συμμετέχοντες στην θεραπεία του τομέα του εθισμού στις ουσίες.

Οι Σύμβουλοι μας έχουν σπουδές συμβουλευτικής και ψυχολογίας με ειδίκευση στις εξαρτήσεις και σε άλλες προσεγγίσεις Ψυχολογίας. Οι Σύμβουλοι που δουλεύουν με τον εθισμό στις ουσίες εκτός από μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, οι περισσότεροι βρίσκονται και οι ίδιοι σε πολυετή ανάρρωση έχοντας άμεση κατανόηση της ασθένειας του εθισμού. Έτσι σαν αποτέλεσμα, έχουμε τη δυνατότητα να κατανοούμε σε βάθος και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τους εθισμένους συμμετέχοντες, στα θεραπευτικά groups και στις ατομικές συνεδρίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Παρέχουμε εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα εθισμού.
team-1

Τατιτζικίδης Χρήστος

Ψυχολόγος / Σύμβουλος Εξαρτημένων

  • BSc(Hons)Psychology(University of London)
  • Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
  • HnD Counseling & Psychology-Mediter.College (University of Derby)
  • Diploma in Addiction Counseling (Action on addiction)

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

Ο Χρήστος είναι σύμβουλος εξαρτημένων και ειδικός σε άτομα με προβλήματα εθισμού! Επίσης, είναι ένας από τους τρεις συνιδρυτές του Κέντρου Εθισμών & ασχολείται με το αντικείμενο τα τελευταία 11 χρόνια. Ο ρόλος του στο κέντρο εθισμών είναι από τους πιο σημαντικούς λόγω του ότι είναι ο άνθρωπος που θα μιλήσει εξ αρχής με τον ενδιαφερόμενο ή την οικογένεια του και θα έχει συνήθως την πρώτη επαφή. Η εκπαίδευση του στηρίζεται στην Συνέντευξη Κινητοποίησης και δουλεύει με το εκπαιδευτικό γκρουπ στο κέντρο μας που αφορά την ενημέρωση για τον εθισμό, τον εγκέφαλο, τις βλάβες, και τις πιθανές επιλογές αντιμετώπισης σε συγκεκριμένες καταστάσεις με τρόπους και μεθόδους βασισμένους στην προσωπική αλλαγή!

team-2

Στεφανίδης Παναγιώτης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Ψυχοθεραπευτής Gestalt
  • Πιστοποιημένος Ομαδικός Θεραπευτής (C.G.P.)
  • Μέλος της Αμερικάνικης Εταιρίας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (A.G.B.A.)

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

Ο Παναγιώτης είναι στο χώρο από το 2008. Είναι Ψυχοθεραπευτής Gestalt και πιστοποιημένος Ομαδικός Θεραπευτής με εκπαίδευση στο Διαπροσωπικό μοντέλο του I.D Yalom. Λόγω των επιρροών του είναι προσανατολισμένος σε ένα σχεσιακό μοντέλο θεραπείας. Όπως ο ίδιος λέει <<είναι οι σχέσεις που τραυματίζουν.. είναι οι σχέσεις που θεραπεύουν>>.Στο κέντρο συντονίζει ομάδες βασισμένες στην αύξηση της επίγνωσης και τη Διαπροσωπική μάθηση. Μέσα από αυτές τις ομάδες τα μέλη βοηθούνται να έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα τους να μάθουν να τα εκφράζουν και εν τέλει να μάθουν να συνδημιουργούν σχέσεις που είναι φροντιστικές. <<Εμείς είμαστε υπεύθυνοι να φροντίσουμε για τη σχέση μας κι έπειτα η σχέση θα φροντίσει εμάς>>

team-3

Σκαρβατζοπούλου Δέσποινα

Σύμβουλος Εξαρτημένων

  • Diploma in Addiction Counseling (Action on addiction)

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

Η Δέσποινα είναι σύμβουλος εξαρτημένων ειδικός σε άτομα με προβλήματα εθισμού! ασχολείται με το αντικείμενο 11 χρόνια. Ο ρόλος της στο Κέντρο εθισμών είναι το γκρουπ που επικεντρώνεται στις βλάβες που προκλήθηκαν από το αντικείμενο εξάρτησης καθώς και στη διαχείριση των συναισθημάτων αυτών. Επίσης είναι υπεύθυνη των επιτηρητών(monitors) & διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του κέντρου όσο και για τις ανάγκες των θεραπευομένων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τη θεραπεία.

team-4

Χατζηπαπά Σοφία

Ψυχοθεραπεύτρια

  • Ψυχοθεραπεύτρια / Δραματοθεραπεύτρια (ΚΕΦΣΚ)

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

Η Σοφία ασχολείται ενεργά με το αντικείμενο για περισσότερα από 20 χρόνια, ο ρόλος της στο κέντρο εθισμού Ελπιδα  είναι το γκρουπ της δραματοθεραπειας στο οποίο μέσα απο την τέχνη και την εκδραματιση τραυματικών εμπειριών οδηγεί τους ασθενείς να ανασύρουν κομμάτια του παρελθόντος που πιθανόν να ευθύνονται για καταστάσεις που ζουν σήμερα.

team-5

Λαλιώτης Άρης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Ψυχοθεραπευτής ICPS – Institution for Counseling
  • Psychological Studies, Diploma in University of Strathclyde

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

O Αριστομένης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & εξαρτημένων, ασχολείται με το αντικείμενο 25 χρόνια. Από το 2005 που μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη βοήθησε στην ίδρυση πολλών κέντρων θεραπείας καθώς και στην εκπαίδευση των συμβούλων στα κέντρα αυτά. Επίσης έχει συνεισφέρει από τα πρώτα στάδια της δημιουργίας των ιδιωτικών κέντρων θεραπείας στη Ελλάδα με διάφορες δράσεις όπως:

Μετάφραση και συγγραφή βιβλιογραφίας σχετικής με την θεραπεία του Εθισμού

Κοινωνική ενημέρωση σε τοπικούς φορείς και συλλόγους για την ασθένεια του εθισμού και την θεραπεία της.

Διεξαγωγή σεμιναρίων προς όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους με τον εξαρτημένο όπως επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οικογένειες, σύντροφοι και φίλοι, με στόχο την ενημέρωση τους για τρόπους παρέμβασης και αποτελεσματικής βοήθειας.

Ο ρόλος του στο Κέντρο Εθισμών είναι η εποπτεία του Κέντρου φροντίζοντας ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τον κώδικα ηθικής & δεοντολογίας για επαγγελματίες στον τομέα του εθισμού, η συνεχής εκπαίδευση και καθοδήγηση της θεραπευτικής ομάδας έτσι ώστε να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

138617977_1346115615743714_499705489843372467_n-5

Κυριάκος Δημήτρης

Ψυχίατρος (MD)

  • Ψυχίατρος -Ψυχοθεραπευτής CGP, AGPA-IAGP full member

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

Ο Δημήτρης είναι Ψυχίατρος, Ομαδικός Θεραπευτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου. Εργάζεται για περισσότερο από 15 έτη με ανθρώπους ψυχοθεραπευτικά σε ατομικές συναντήσεις με τρόπο ψυχοδυναμικό, αποσκοπώντας στην επίλυση των αίτιων των προβλημάτων και όχι μόνο στην ύφεση των συμπτωμάτων. Αυτό συνήθως απαιτεί ψυχοθεραπευτική εργασία που θέλει χρόνο και εκτείνεται σε βάθος. Αναλαμβάνει την διάγνωση των ασθενών και την πιθανή φαρμακευτική αγωγή που χρειάζονται πάντα σε συνεργασία μαζί τους και με την συμβουλευτική ομάδα του κέντρου.

Certified Group Psychotherapist (CGP) by the American Group Psychotherapy Association

Official member of The American Group Psychotherapy Association

Official member of The International Group Psychotherapy Association

Official member of The American Psychosomatic Society

371488941_840768397241163_8693237039867220732_n

Βυθούλκας Γιώργος

Σύμβουλος Εξαρτημένων

  • Diploma in Addiction Counseling (Action on addiction)

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

Η Έλενα είναι Hatha Yoga Instructor και ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το αντικείμενο με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα ως μέσο για να συνδεθούνε τόσο με τον εσωτερικό τους κόσμο όσο και με αυτόν που βρίσκεται έξω από αυτούς, δηλαδή με τους άλλους ανθρώπους.

team-7

Αγγέλου Γεώργιος

Οδοντίατρος

  • Απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

team-8

Χατζηπέτρου Θωμάς

Ορθοπαιδικός

  • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

team-9

Αγιοστρατίδου Ευφροσύνη

Νοσηλεύτρια

  • Ε.Π.Α.Λ. Νοσηλευτικής

Προφίλ - Διαβάστε Περισσότερα

….

Επικοινωνήστε μαζί μας
Υπάρχει λύση
Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.