ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Ενημερωθείτε υπεύθυνα από το κέντρο μας

Υπευθυνότητα & Εχεμύθεια

Είμαστε στην διάθεσή σας να σας ακούσουμε και να βοηθήσουμε σε θέματα εθισμού, με υπευθυνότητα και απόλυτη εχεμύθεια.

Πολυετή Εμπειρία

Το Κέντρο έρευνας εθισμών ιδρύθηκε με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να αξιολογήσουμε το πρόβλημά σας και ανάλογα με τη βαρύτητα τής κατάστασης να κατευθύνουμε το περιστατικό ακριβώς σε αυτό που χρειάζεται ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε (Σε ένα πρόβλημα εθισμού μπορεί προσωρινά να βoηθήσουν πολλές προσεγγίσεις αλλά δεν είναι όλες ταυτόσημες ως κατάλληλη θεραπεία).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Για εθισμό σε ουσίες εκτός από το βασικό πρόγραμμα δύο σταδίων (κλειστό-ανοιχτό) των 8 μηνών, δημιουργήσαμε ταχύρυθμα προγράμματα διάρκειας από ενός έως τριών μηνών για  άτομα που για δικούς τους προσωπικούς λόγους δεν μπορούν να επιλέξουν το βασικό πρόγραμμα. (Τέτοια σύντομα προγράμματα λειτουργούν αποτελεσματικά  σε άτομα που η θελησή τους για θεραπεία είναι πάνω από τον μέσο όρο.)

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Οι ατομικές συνεδρίες απο έμπειρους και εξειδικευμένους  Συμβούλους μπορούν να καλύψουν αποτελεσματικά περιστατικά εθισμού σε ουσίες που αλλάζουν την ψυχική διάθεση και είναι στην αρχή ακόμα ή περιστατικά που αφορούν άλλες μορφές εθισμών πχ εξάρτηση από τυχερά παιχνίδια, ανθρώπους, διαδίκτυο, διαταραχές διατροφής και άλλα.

ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στο Κέντρο μας αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο βασικές ομάδες. Μία που μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί  προσωπική ανάπτυξη μέσω της ομαδικής θεραπείας είτε έχει έμεση σχέση με τον εθισμό είτε δεν έχει καμία σχέση και μία ομάδα ενημέρωσης συγγενών και φίλων ατόμων με πρόβλημα εθισμού (Ανά τακτά διαστήματα και άλλες ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος δημιουργούνται).

ADDICTION COUNSELING

Εκπαίδευση Συμβούλων Εξάρτησης

Σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό ACTION on ADDICTION και το ``Kέντρο Έρευνας Aνθρωπίνων Συμπεριφορών`` (kentro.org), το Κέντρο απεξάρτησης (ethismos.gr) πρωτοπορεί και είναι το μόνο Κέντρο στην Θεσσαλονίκη και το δεύτερο στην Ελλάδα πού διεξάγει κάθε χρόνο εκπαιδευτικό στην συμβουλευτική εξαρτήσεων για όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

“Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Νέο κύκλο Εκπαίδευσης στην Συμβουλευτική Εξαρτημένων (Addiction Counseling)”

Επικοινωνήστε μαζί μας
Υπάρχει λύση
Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.